top of page

WIE IS FRITS?

HL_271021_154_edited.jpg

Ken je dat? Dat je wakker wordt, de koffie ruikt en dat ineens de dag en het leven kunt omarmen? Dat gevoel, dat moment gun ik iedereen. De uitdrukking staat ook voor het vermogen om -als je vast zit in een patroon of in je leven- een ander perspectief te ontdekken. Of om te verkennen of de wereld door een andere bril er ook net even anders uit ziet. En dat begint soms met een klein ding, zoals de geur van koffie.

Dat is waar ik op tik.

Mijn blik op de wereld ging open tijdens de twee jaar dat ik als tiener met 340 kinderen van 79 nationaliteiten twee jaar in Wales op een school zat. Een school met grote idealen, een plek waar de wereldverbeteraar in mij wakker werd. Een periode waarin het concept Diversity & Inclusion - ver voordat de rest van de wereld daar een beeld bij had- voor mij ging leven. Neem van mij aan dat en geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog een heel ander karakter krijgt als de medeleerlingen in de les zowel Duits als Israëlisch zijn. Sinds die twee jaar komt het wereldnieuws heel anders binnen. Hoe cliché ook: een life-changing experience. (Kijk hier maar eens als je nieuwsgierig bent)

Als Bedrijfskundige en als oud-DGA van een bekend Twents Familiebedrijf belandde ik in 1998 in het HR-vak bij onder andere Korn Ferry Hay en later bij Yacht & Mercer. Lange tijd werkte ik als zelfstandig headhunter en outplacement-adviseur voor opdrachtgevers uit verschillende werelden, profit en not-for-profit. De laatste vijf jaar werkte ik bij Rabobank Groep, als Executive Recruitment en Mobility-adviseur en ik adviseerde de Managing Board hun direct reports over loopbaanvragen en bemensing voor de Top 200 van het bedrijf. In mijn rol als regisseur van benoemingsprocessen schakelde ik tussen Executive Search bureaus, bestuurders, HR-directeuren, assessment-bureau en kandidaat en ben ik de politiek aan de top goed gaan begrijpen. Ook het perspectief van de toezichthouder heb ik leren kennen, onder andere als lid van de Raad van Toezicht van het Koninklijk Epilepsiefonds.

Omdat ik enorm geboeid ben naar het hoe en waarom van het menselijke en professionele bestaan, stel ik veel vragen en hou ik er van om te je te leren kennen . Ik schakel met groot gemak tussen verschillende werelden, hou ervan om het persoonlijke zakelijk te maken en het zakelijke persoonlijk. Muziek, natuur, zakelijkheid, filosofie, gedrag, humor en taal hangen in mijn wereld nauw met elkaar samen en ik zie overal verbanden en verbindingen. Die verbindingen leen ik graag aan je uit. 

Naast trusted advisor en vakidioot ben ik ook heel praktisch en hou van simpel. Soms is een volgende stap ook domweg een kwestie van doen en met lef nieuwe werelden in te stappen. Ik word niet zenuwachtig van verdriet, boosheid of frustratie, ik weet uit eigen ervaring dat in het leven soms akelige en ingewikkelde zaken ongewild de zaak op de kop zetten.

Ook heb ik de kracht van humor en relativeren ontdekt: leven en werk serieus nemen is prima, maar het is naar mijn mening levenskunst om bij tijd en wijle hard om jezelf te kunnen lachen. En om net als Ernie uit Sesamstraat een banaan in je oor te doen!

Over Frits: Over mij
bottom of page